






Seuraavana päivänä lähdettiin Tommin ja Elinan kans omatoimisesti kohti Great Wallia - Kiinan muuria. Hostellin kautta järjestetyt matkat olis maksanut 260-360 yuania (noin 30-40e). Tehtiin matka omatoimisesti ja maksettiin siitä kokonaisuutena vain noin 8e/nuppi :) Aamulla otettiin suunta taksilla kohti Dongzhimenin metro/bussiasemaa. Siitä bussi numero 916 alle ja sanottiin osoitteeksi Huanghua (paikka muurilla mihin haluttiin mennä). Jossain vaiheessa rahastaja huusi että meidän pysäkki tuli, hypättiin kyydistä keskellä ei mitään. Siitä sitten otettiin paikallisen jammun "minicab", joka tuli maksamaan meille noin 12e muurille ja takasin (yhteensä noin 1,5 tunnin matka). Per nokka siis vain noin 4e, ja jammu odotti meitä pirssineen alhaalla kun kavuttiin vajaa 2 tunnin matka muurille. Paikka oli mahtava, ei turistin turistia missään, meidän lisäksi vain pari kiinalaista tuli vastaan. JOS joku joskus menee muurille, niin välttäkää kohdetta Badaling - kuulemma täynnä turisteja, myyntikojuja ja ei mitään alkuperäistä. Omatoimisuus kannatti taas, meidän kohteessa oli näkyvissä alkuperäistä ja uusittua, näkymät oli mahtavat ja saatiin olla täysin omassa rauhassa! Oli todella kokemisen arvonen paikka!


Iltapäivälä oltiin hyvissä ajoin takasin keskustassa ja lähdettiin Tommin kans katsastamaan Linnunpesä ja muut Olympialaisten pelipaikat. Mahtava oli kyllä pytinki, maksettiin 50 yuania sisälle pesään ja turisteja riitti. Screeneiltä tuli olympialaisten avajaiset ja muita tapahtumia ja viheriöllä oli esitteillä avajais- ja päätösseremonioissa käytetyt esiintymisasut. Ei siis harmita että jäi Olympialaiset väliin, nähdiin kuitenkin pelipaikat ja huomattavasti halvemmalla :p Illalla jatkettiin edelleen Tommin kans The Red Theatreen katsomaan "The Legend of Kung Fu"-esitys. Teatteri oli ihan täynnä, ei ihme sillä esitystä kehutan maailman parhaimmaksi Kunfu-showksi. Ei oltu koskaan nähnyt vastaavaa yhtä mahtavaa ja loisteliasta esitystä! 180 yuania oli halvimmat liput mut saatiin opiskelija-alennus -30%. Muutenkin kaikkiin kohteisiin pääsi opiskelijana huomattavasti halvemmalla, vaihtarien kannattaa kantaa kortti mukana.
Tiistaina käytiin vielä Summer Palace kattomassa, paikka on ollut ilmeisesti jonkinlainen keisarien kesämökkialue tai vastaava. Maisemat ja puitteet oli hienot, tässä vaiheessa vaan oltiin jo niin poikki turismia että kierrettiin nopeesti alueella, otettiin huvittava potretti itestämme ja lähdettiin menemään. Kulkuyhteyksistä kätevästi paikalle pääsi Qianmenin metroasemalta bussilla 690 tai 808. Peking on hyvin samoissa hinnoissa kun Shanghai, taksi ja metro oli aavistuksen halvempia mutta muuten ei huomattu eroa. Tulipahan käytyä neljä maailmanperintökohdetta ja nähtyä muutenkin kaupunkia kolmen päivän aikana reippaasti, tehokas matka! Kiinalaiset ei muuten paljoo matkustele: kinkit saa mennä ulkomaille vain ja ainoastaan turistiryhmissä tai muuten työn tai opiskelun kautta, mutta omatoimimatkoja ei sallita. Syynä lienee se, että kiinan valtio haluaa kontrolloida kansalaisiaan. Mitä siitäkin tulis jos kansa hyppäis ulkomailla saamassa "huonoja vaikutteita" ja alkais kapinoimaan omaa järjestelmää vastaan. Harva kiinalainen edes omistaa passia.
Pekingissä oli muuten menossa samaan aikaan ASEM-huippukokous ja Tarjan kuva pongattiin myös Silk market-kauppapaikan (paikallinen feikkimarkkina & räätälimarkkinakokonaisuus) seinältä shoppailemassa. Peking on nähty ja voidaan suositella jos Kiina kiinnostaa. Pekingissä on huomattavasti enemmän must see-kohteita kun Shanghaissa ja paikalliset on nähneet niin paljon turisteja Olympialaisten aikaan, että ulkomaalaisia ei tuijoteta yhtä avoimesti kuin Shanghaissa. Molemmat kivoja mestoja, mut täytyy sanoo et Shanghaihin oli myös ihana palata - tuntui niinkuin olisi tullut kotiin!
P.s. netti on nyt tääl erittäin hidas joten skype taitaa jäädä nyt väliin tältä illalta, yritetään saada yhteydet kuntoon niin koitetaan sitten uudelleen myöhemmin! Myös kuvien lataaminen vie aikaa tuhottomasti joten lisää Pekingistä matskua myöhemmin :)
Terv. Jepa & Topa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti